nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 12 augustus 2012
Rubriek: Marathons

Bike Marathon Neustadt: Bekkenk toont topvorm

Neustadt an der Weinstrasse ligt midden in het Duitse wijngebied en tussen de wijnfeesten door wordt er ook een mountainbike marathon georganiseerd die qua fun niet onder doet voor de beste Ardennen marathons. Inmiddels heeft deze wedstrijd in Duitsland en de naburige landen naam en faam gemaakt en trekt een sterk deelnemersveld.Voor het Mitsubishi Mountainbiketeam staan Ramses Bekkenk en Bram Rood in Neustadt aan de start, uiteraard voor de "langstrecke". Voor Bram Rood is het zijn eerste wedstrijd sinds de Transalp. Bram:"Ik had vandaag goede benen maar miste de wedstrijdscherpte en maakte te veel stomme fouten. Ik reed op plek 4 toen een spaak brak. De gebroken spaak prikte het velglint lek en zo beleefde ik de primeur van een lekke velg. Het is echt een fantastisch rondje en ondanks alle fouten en pech heb ik er toch een 7e plaats uit weten te slepen.

Ramses Bekkenk vergaat het beter, veel beter! Hij finisht in het sterke deelnemersveld op een tweede plaats en laat toppers als Wolfram Kurschat van het Topeak Ergon Team en Stefan Sahm van Team Bulls achter zich. Alleen de Deen Sören Nissen is een maatje te groot, het is overigens de vierde keer dit jaar dat Ramses de Deense professional treft en in deze onderlinge strijd staat het 3-1 voor de Deen.

Drie op een rij

Je kunt op vele manieren je vakantie vieren, lekker lui op het strand of actief in de natuur. Voor Karen Brouwer van het Mitsubishi Mountainbiketeam is deze keuze niet moeilijk. Na een hectische periode waarin ze haar opleiding diëtetiek succesvol afsluit gaat ze op een welverdiende vakantie, drie weken mountainbiken! Tussen de toertochten in de mooie natuur van Duitsland door pakt Karen elk weekend en passant een mountainbikemarathon mee. Het competitie-element blijft belangrijk, ook op vakantie!

Zo begint de vakantie met winst in de Keilerbike Marathon, gevolgd door winst in de Dünsberg Mountainbike Marathon en afgelopen weekend werd de vakantie afgesloten met winst in de Bullau Bike Marathon. Door de winst in Dünsberg en Bullau eindigt Karen ook nog op een derde plaats in het klassement van de Rosbacher Bike Challenge 2012!

Karen over de wedstrijd in Bullau: "De eerste ronde reed ik lekker mee in een groepje mannen, maar bij het ingaan van de 2e ronde moesten de mannen lossen! 76 kilometer in 3:36 uur, dat is toch een stevige gemiddelde snelheid en na vandaag zijn de benen ook wel een beetje op.  

Vanavond gaan we weer richting huis en dan neem ik een weekje rust...."


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.