nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 10 september 2003
Rubriek: Overig

Opening van het Bikepark Winterberg: Twee banen klaar en de lift in bedrijf

Samenwerking met het Bikepark Geisskopf brengt de twee grootste bikeparken van Duitsland samen.

In het skiegebied van Winterberg wordt op de Kappe het grootste bikepark van midden en noord Duitsland aangelegd. Tot het moment dat het alle werkzaamheden zijn afgerond in 2004 wordt onder de regie van Bikepark-ontwerper Diddie Schneider meer dan 6 kilometer aan spannende afdalingen gemaakt. Het Bikepark Winterberg zal in de toekomst nauw samenwerken met het Bikepark Bischofsmais. De gemeenschappelijke ervaring en gebalde krachten zal daarna alle bikers ten goede komen. Bij de opening op 9. September worden in eerste instantie twee banen vrij gegeven, het oefeningsparcours en de Free Cross. Verder worden in dit lopende seizoen nog twee banen geopend. Een vijfde strecke staat gepland voor 2004. Een groot openingsfeest staat daarom gepland voor de seizoensstart van 2004.

bikepark-winterberg-01.jpg

prongen - Kombochten - Drops - Evil Eye
De 1300 Meter lange Free Cross Parcours is de grote verrassing in Bikepark Winterberg. Het is een kruising tussen een Free Ride en een Biker Cross. De bochten zijn hoog zoals bij een Biker Cross Strecke. Verder gaat het in talrijke bochten de berg af zoals dat gebruikelijk is bij een Free Ride Strecke. Alle 32 bochten zijn zo aangelegd, dat ze eenvoudig te rijden zijn. De 20 sprongen en drie Evil Eye secties zorgen er voor dat ook ervaren mountainbikers niets te klagen hebben. Wie nog niet zoveel vertrouwen heeft kan om alle elementen rijden, daarvoor zijn de zogenaamde Chickenways aangelegd.

bikepark-winterberg-02.jpg


Op het oefeningsparcours kunnen de mountainbikers zich op de overige sctrecken voorbereiden. Op 500 meter vind je alles om je rijkunsten verder te ontwikkelen: twaalf sprongen, vier drops en kombochten in diverse moeilijkheidsgraden. Hier zijn allerlei elementen aanwezig die zich ook in de diverse strecken bevinden.

"MTB Zone" staat voor een hoge standaard in zake veiligheid en onderhoud
Het Bikepark Winterberg en het Bikepark Geisskopf in Bayern liggen 600 Kilometer uit elkaar. De een dient als trekpleister voor de zuidduitsers, de andere voor de noordduitsers. Samen staan ze sterk. Evenals Winterberg ligt Bischofsmais in een Duits Middelgebergte. "Dat zijn ideale overeenkomsten voor een samenwerking", en dat vindt niet alleen investeerder Georg Brinkmann. Vanaf het begin van de plannen voor Bikeparks Winterberg heeft hij op de ervaring en kennis van Diddie Schneider, Bikeparkontwerper en exploiteur van het Bikepark Geisskopf gebouwd. Op zijn terrein in Bischofsmais heeft hij vijf jaar geleden het eerste Downhillpark van europa aangelegd. De 10 Strecken, samen ongeveer 8 kilometer lang, hebben inmiddels als locatie gefunctioneerd voor de Duitse Kampioenschappen, Europa Cups en talrijke festivals.

bikepark-winterberg-03.jpg


Ook Schneider heeft hoge verwachtingen van de samenwerking met Winterberg. "Wij zullen ons gezamelijk op beurzen presenteren, kampioenschappen en festivals opzetten. Daarvan profiteren niet alleen wij als exploiteurs, maar ook alle mountainbikers." Voor de gebruiker van de parken in het bijzonder: Het logo "MTB Zone" zal garant staan voor een bijzonder hoge standaard in zaken als veiligheid en onderhoud. De Mountainbiker ervan verzekerd zijn om hier een goed onderhouden bikepark aan te treffen met strecken die voor iedereen interessant zijn. Daar staat de naam "Diddie-Schneider-Parcousdesign" ook voor, van beginners tot ver gevorderden - op grond van zijn jarenlange ervaring weet Diddie Schneider op de behoefte van de bezoekers in te gaan en uitdagende en veilige strecken aan te bieden.

Natuurbescherming is een belangrijke zaak
Een andere belangrijke zaak van het Bikeparks is de Natuurbescherming. "Wij willen de mountainbikers de mogelijkheid geven, om de sport op daarvoor geeigende paden uit te oefenen", geven de beide bikeparken aan. Alleen zo kunnen we het "wild rijden" zoveel mogelijk indammen. Mountainbiking als trendsport zorgt voor een groeiend aantal beoefenaars, echter een groeiend aantal rijders brengt ook met zich mee dat er meer mensen dwars door bossen rijden en dat belast de natuur meer en meer.

Adressen:
Bikepark Winterberg                       Bikepark Geisskopf
Kappe (Nähe Bobbahn)                   Unterbreitenau 1
59955 Winterberg                           94253 Bischofsmais
info@bikepark-winterberg.de           info@bikepark.net
www.bikepark-winterberg.de           www.bikepark.net

vertaling: Jasper Leenarts


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.