nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 27 september 2005
Rubriek: Wedstrijden XC

2e Rabobank European Beach Challenge: 2 oktober 2005

Op 2 oktober aanstaande vindt voor de 2e keer de Rabobank European Beach Challenge plaats: een strandrace voor mountainbikers over 60 kilometer. Zowel wedstrijdrijders als recreatieve mountainbikers kunnen meedoen aan deze toertocht die gaat van Scheveningen naar Noordwijk en retour.

In oktober 1991 organiseerde Mammoet Rijwielen uit Den Haag de eerste Strandrace ooit in Europa: de Mammoet Beach Classic, met 250 deelnemers aan de start.

Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot de Rabobank European Beach Challenge, waar naar verwachting zo’n 3000 sportievelingen aan zullen deelnemen. De strandrace wordt georganiseerd door de Stichting Wielersportevenementen Den Haag.

‘Dream Team’
Op zondag 2 oktober aanstaande vindt om 10:00 uur het startschot plaats van de tweede editie van de Rabobank European Beach Challenge. Dit, gratis toegankelijke, evenement markeert het einde van het seizoen ‘on the road’ en de start van het seizoen ‘off the road! Diverse triatleten, cyclecrossers, mountainbikers en wielrenners zullen aan de start verschijnen. Ook dit jaar zullen er weer vele bekende profs meedoen. In het verleden hebben grote oud-wielrenners meegedaan, zoals Jan Weevers, Thijs Al, Bas Peters, Corine Dorland, Boogaards, Brentjes en vele anderen.

Mammoet doet jaarlijks mee met z’n eigen ‘Dream Team’. “Wij hebben een eigen team opgericht, Team Mammoet, waar inmiddels 900 mensen lid van zijn”, aldus Ben Ludovici, eigenaar van Mammoet Rijwielen. “Naar verwachting zal hiervan een recordaantal, zo’n 500, dit jaar meedoen aan de Beach Challenge. Mammoet leden krijgen een eigen startvak, en een selectie van 10 mensen mag zelfs meedoen met de profs!”, aldus Ludovici.

Mammoet verzorgt daarnaast de technische service voor alle deelnemers en organiseert een Trial Show op de Boulevard met Patrick Smit.

Inschrijven
Mountainbike liefhebbers kunnen zich online inschrijven voor de Rabobank European Beach Challenge via

http://www.mammoet.nl/documents/inschrijving.doc (uitgebreid met info)

http://www.mammoet.nl/documents/inschrijving_formulier.doc (zonder uitgebreide info)

De inschrijfkosten zijn €22,50, inclusief de huur van een chip die de tijd zal meten die men nodig heeft voor deze toertocht.


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.