nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 6 januari 2006
Rubriek: Wedstrijden XC

Mountainbike Beach Challenge België

De vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist organiseert op zondag 5 maart 2006 de 8ste editie van de Mountainbike Beach Challenge.

Deze unieke strandwedstrijd volgt de volledige kustlijn van in Duinbergen tot aan het Zwin. Er wacht je een zeer gevarieerde omloop met flink wat zand en tal van golfbrekers. Verder een doortocht door de Zwinbosjes, de polders en enkele snedige beklimmingen te Duinbergen. Het bestaande parcours werd met enkele kilometers uitgebreid met een bijkomende doortocht in een stukje van de polders en een extra kuitenbijter in Duinbergen.

De groepsstart van de Challenge wordt gegeven om 11.00 uur. Start - en aankomst liggen t.h.v. het J Stübbenpark te Duinbergen. Deelnemen aan deze wedstrijd kan vanaf 15 jaar. Men kan kiezen tussen 27 of 54 km. Er worden officiële uitslagen gemaakt voor de dames & heren op de 27 km en voor de heren op de 54 km. Bij de heren zijn er 3 categorieën: junioren (-20), senioren en masters (40 +). Het geboortejaar bepaalt in welke categorie men terecht komt.

Om 10.50 uur start de Mountainbike Beach Fun. Dit is een recreatieve tocht over 10 km op het strand en doorheen Duinbergen. Er is tijdsregistratie voorzien zonder opmaak van een klassement. Er zal wel een alfabetische lijst met de tijden opgemaakt worden.

Het dragen van een helm en het rijden met een mountainbike en stuurnummer is verplicht!
Voor het stuurnummer betaal je vooraf een waarborg van € 5,00. Deze waarborg kun je na de wedstrijd recupereren in het wedstrijdsecretariaat (sporthal De Stormmeeuw, E. Verheyestraat 14) tegen inlevering van je stuurnummer.
Indien je ten laatste op 24 februari reserveert, kun je ter plaatse een mountainbike huren aan € 16,00. De dag zelf moet je hiervoor als waarborg je identiteitskaart afgeven. Je moet wel zelf een helm voorzien!

Inschrijvingen
Inschrijven kan enkel vooraf: vanaf maandag 16 januari tot en met vrijdag 24 februari door hier te klikken.

De inschrijving is pas volledig wanneer je je administratief hebt aangemeld en je het inschrijvingsgeld hebt betaald. Het inschrijvingsgeld schrijf je voor 24 februari over op rekeningnummer 478/4242161/13 met vermelding van je naam, voornaam en MBC 2006. Vanuit Nederland kan er betaald worden op rekeningnummer 1394.03.515.

Elke deelnemer betaalt € 18,00. (inclusief de te recupereren waarborg van € 5,00).
In de inschrijvingsprijs van € 13,00 is inbegrepen:

Een verzekering
Bevoorrading op het parcours en aan de aankomst met AA-drink en Biocorn
Een bikewash
Gratis fietsenstalling
Medische en technische bijstand
Kleedkamers en douches
Tijdsregistratie via Championchip
Een staaltje Squeezy gel
Een flesje kettingreiniger van Morgan Blue
Een paar beenwarmers van Bio-Racer
Een geschenkverpakking van Duvel
Een kennismakingspakket van Biover

Ter bevestiging van je inschrijving ontvang je een bevestigingsbrief en Golfbreker, een informatief krantje. Daginschrijvingen zijn niet mogelijk.

Bikersbar
Elke deelnemer kan op 5 maart in sporthal De Stormmeeuw tussen 8.00 en 10.00 uur aanzitten in de bikersbar aan een verzorgd ontbijt. Voor de democratische prijs van € 6,50 kan je genieten van 1 croissant, 1 pistolet, 1 sandwich, boter, confituur, kaas en ham, koffie, thee of warme choco.
Na de wedstrijd kun je tussen 12.00 en 15.00 uur in de bikersbar een stevig middagmaal verorberen. Voor € 10,00 kun je kiezen tussen soep gevolgd door hutsepot of soep gevolgd door stoofvlees met frieten.
Als opwarmertje kun je in de jeneverbar terecht.

Inschrijvingen voor het ontbijt of de lunch kan door hier te klikken. Voorinschrijving verplicht.


Totale prijzenpot van € 5.000
Het prijzengeld wordt gestort op de rekening van de begunstigden. Vul dit dus in op uw inschrijvingsformulier!       

Mountainbike Kustcriterium
Om de kracht van de mountainbike strandraces in de verf te zetten, hebben 5 grote strandraces beslist om samen met Wielerbond Vlaanderen een regelmatigheidscriterium op te starten. De Mountainbike Beach Challenge vormt de afsluitende wedstrijd van deze 'superprestige' van de strandraces. Welke bikers worden de eindlaureaten?

Noteer alvast de data van de volgende editie van dit criterium:

Groep Versluys Ostend MTB Beachrace: zondag 3 september 2006
Trends Mountainbike Classic: zondag 1 oktober 2006
De Lotto Panne Beach Endurance: zondag 26 november 2006
Coast Race Oostduinkerke: zondag 11 februari 2007
Mountainbike Beach Challenge: zondag 25 februari 2007

Voor meer info omtrent het mountainbike kustcriterium: klik hier


 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.