nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 29 maart 2002
Rubriek: Overig

Bike & Hike-ploeg hoopt op evenaring van prestaties

door Menno Mollema - MEPPEL - Het landelijke mountainbikeprogramma draait sinds enkele weken weer op volle toeren en regerend Nederlands kampioen Maurice van der Veen heeft het dus ook razend druk. Met zijn ploeg Bike & Hike wil hij zijn prestaties van vorig seizoen graag evenaren.

" We hebben met Jack Farnholt, Arie de Jong en mijn persoontje een goede ploeg die in de Mastersklasse om de prijzen mee kan doen" , aldus Van der Veen die op 15 juni van dit jaar in Groesbeek zijn nationale titel zal verdedigen.

Via een tweede plaats in Berlicum en een overwinning in de strandrace van Den Helder is Maurice van der Veen het nieuwe seizoen niet alleen zeer goed begonnen, maar heeft zo ook een bevestiging gekregen dat hij opnieuw mee kan bij de Masters. Sinds drie seizoenen is mountainbiken Van Veens passie. Hij kwam per toeval in aanraking met de sport. "Tijdens het hardlopen in het bos zag ik regelmatig jongens fietsen en om wat afwisseling te hebben besloot ik het ook te proberen. Ik kon makkelijk mee, en ook met kennissen die echt voor de sport fietsten. De sportman in mij gaf aan het verder te proberen." Na een jaar trainen, ging Van der Veen wedstrijden rijden. "Als je dan één keer succes hebt, ga je door want succes smaakt immers naar meer."

KROON
Het behalen van de Nederlandse titel was natuurlijk een kroon op alle trainingsarbeid. "Ik had een superdag, het goede materiaal en begeleiding en daarnaast natuurlijk het broodnodige geluk", zegt Maurice van der Veen als hij nog even terug denkt aan het behalen van de titel. "Tijdens de voorbereiding bleek al dat het parcours mij geweldig goed lag. Mooie lange klimmen waarbij je puur op de macht naar boven moest. Mijn ploeggenoten gaven op voorhand al aan dat ik één van de kandidaten zou zijn. Dan krijg je vervolgens een wedstrijd uit je dromen. Van de start tot de finish aan kop met uiteindelijk een voorsprong van 45 seconden", blikt de dertigjarige Van der Veen met plezier terug.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen dit jaar. De concurrentie in de Mastersklasse is geweldig toe genomen, aldus de nationaal kampioen. "De strijd is bijzonder interessant en we zullen niets cadeau krijgen. Maar de uitslagen van eerste wedstrijden zijn zeer positief. In Berlicum werd ik tweede doordat ik in een kopgroep van vijf zat, waarvan vier renners van de Stappenbelt ploeg. Onder anderen oud-Steenwijker Gerrit de Vries. Die speelden het tot de laatste ronde niet slim door een ploegmaat die op kop lag bijna terug te halen. Uiteindelijk moest ik toch nog wel het werk doen en dat lukte niet. Maar de tweede plaats was gezien de kopgroep al lang een mooi resultaat."

Naast het nationaal kampioenschap, dat opnieuw in Groesbeek plaatsvinden, kijkt Van der Veen uit naar de Rabo Topcompetitie waarin hij graag wil scoren. "Een vijftal leuke wedstrijden waaronder Norg. Daarnaast willen wij als Bike & Hike- ploeg uiteraard graag goed rijden in de wedstrijden in de regio. Met onze ploeg moeten we podiumplaatsen kunnen halen." Op 28 april staat de wedstrijd in Havelte gepland.

 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.