nieuws


Bike2build   Xycletracx
Datum: 15 oktober 2001
Rubriek: Wedstrijden XC

Verrassende overwinning Didier van Essen

'S-HEER ARENDSKERKE - De Zeeuwse ATB-wintercompetitie is zaterdag begonnen in 's-Heer Arendskerke, waar de 22-jarige Didier van Essen uit Middelburg een verrassende overwinning boekte in de A-categorie. De als favoriet vertrokken Eric Vereecken moest genoegen nemen met de tweede plaats.

De 36-jarige Hulstenaar, gaf grif toe dat hij deze middag zijn optimale vorm nog niet wist te bereiken. Op het parcours van ruim een kilometer waren Vereecken, Didier van Essen en Jarno Veerhoek geruime tijd toonaangevend. Nadat Veerhoek had moeten lossen bleven Vereecken en Van Essen domineren, maar in de wedstrijd over een uur sloeg Van Essen na 45 minuten genadeloos toe. Hij versnelde op een moeilijk stukje in het traject en sloeg een gaatje. "Ik voelde dat dit mijn kans was, want Vereecken zat niet zo fris meer. Ik voelde me echter sterk en daarom dacht ik stug door te moeten gaan. Dat leverde succes op."

Vereecken gaf zich niet direct gewonnen en vocht fel terug, maar alsnog het gaatje dichtrijden was er voor hem niet bij. "Ik had daarvoor niet genoeg macht in de benen. Van Essen finishte dan ook met twee seconden voorsprong op Vereecken en de goed presterende Ruud Rentmeester uit Goes zag zijn opmars beloond met een derde stek, op 35 seconden achter de winnaar. Michel Rommers verzekerde zich van de vierde plaats.

In de B-categorie was Arie Jongenelen ongenaakbaar. De Brabander pakte al snel de koppositie en werd daarna niet meer bedreigd. Integendeel. Jongenelen liep steeds verder uit en finishte met anderhalve minuut voorsprong op zijn naaste volger Johnny Stroosnijder. Mede door het gunstige weer waren er veel deelnemers (in totaal 95) bij deze eerste wedstrijd in competitieverband. Het aantal toeschouwers was eveneens bevredigend.

 

Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een atb tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het naar ons en wij plaatsen het ! Alvast bedankt !


Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl
All rights reserved by Rogier Mensink & Mountainbike.nl CREW Lees onze Disclaimer

Mountainbike.nl is een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.