Ritchey Matrabike

Mountainbike.nl is een site voor de échte
mountainbike fanaat!


Teaminfo | Toertochten nieuws | Bedrijfsinfo | Route nieuws | Marathons | Races DH/4X |

  

MTB GIGANTBike2build

Reviews & Reports:
» [Report] Merida Presscamp 2012
» [How to] Speedwheels
» [Report] UCI World Cup Downhill #6 La Bresse
» [Report] Ischgl: Ups and downs
» [Report] Let's go tubeless
» [Report] Mega Avalanche
Special #6 | Buitenlands nieuws (BETA)
Datum: 9 juli 2012
Rubriek: Reizen

MTB Enduro weekends:

Met de skilift stijg je naar 1800 meter om vervolgens door te klimmen naar de top voor de start van die mythische singletrack. Op de kaart zag 'ie er al flowy uit, maar in het echt blijkt 'ie nog beter. Slingerend door alpine weides bereik je het bos waar de flow overgaat in een technische passage met rotsten en wortels. Normaal was je al afgestapt maar in de 3 dagen achter de gids aanknallen zijn je skills zo verbeterd dat zelfs de switchbacks geen probleem meer vormen...
Datum: 4 juni 2012
Rubriek: Reizen

MTB-er verwezenlijkt oude droom :: Mountainbiken in het Italiaanse Sauris

Nederlander zet het Italiaanse Sauris succesvol op de kaart als nieuwe vakantiebestemming, speciaal voor MTB-ers. Alweer 35 jaar rijdt Wouter Dubbeldam op zijn fiets door het prachtige gebied van Sauris. “In 1977 kwam ik er voor het eerst, we maakten een tour door de Dolomieten en ik wist: hier kom ik terug” vertelt Wouter. 
Datum: 11 april 2012
Rubriek: Reizen

Grensverleggend biken op de Pass'portes du Soleil (Frankrijk)

Voor het negende jaar op rij wordt het zomerseizoen in bike-mekka les Portes du Soleil geopend met hét MTB event van Europa, de Pass'portes du Soleil. Tussen 29 juni en 1 juli zijn er 15 skiliften geopend die de duizenden riders helpen om het 80 km lange parcours af te leggen. Je paspoort kun je trouwens thuis laten, want paspoortcontroles zijn in Zwitserland nu ook afgeschaft.
Datum: 11 april 2012
Rubriek: Reizen

6 Dagen mountainbiken @the best of the Haute Savoie (Frankrijk)

IM: Zes dagen lang knal over de mooiste single tracks van les Gets, Morzine, Megève, Samoëns, la Clusaz en Chamonix. Een dikke klim of een geopende skilift brengen je naar een mooie piek.
Datum: 1 maart 2012
Rubriek: Reizen

Mountainbiken in Zuid-Spanje, Ontdek Andalusië

Een spectaculaire fietstocht door de bergen en olijfgaarden van Andalusië die eindigt aan de Middellandse Zee. Of een tocht waarbij je van de ene B&B naar de andere fietst, terwijl je bagage wordt nagebracht. Dit zijn twee van de avontuurlijke fietsarrangementen die B&B Finca Serrato uit Colmenar (Andalusië) organiseert. In samenwerking met MTB-(mountainbike)specialisten uit Nederland heeft de B&B verschillende routes uitgezet en enkele avontuurlijke arrangementen samengesteld.
Datum: 2 september 2011
Rubriek: Reizen

Mountainbike bestemming Flims ontdekken met Nino Schurter

Deze herfst staan diverse mountainbike highlights en avonturen op het programma in de Zwitserse bestemming Flims. Zo kunnen mountainbikefans deelnemen aan een exclusief trainingskamp, waarbij Nino Schurter, de cross country Wereldkampioen van 2010, hen van 13-16 oktober de omgeving Flims Laax Falera laat zien.
Datum: 22 april 2011
Rubriek: Reizen

KitzAlpBike Festival (29 juni – 3 juli) Oostenrijk

Het KitzAlpBike Festival in Tirol (29 juni-3 juli) breidt het programma flink uit en introduceert dit jaar een drietal nieuwe tours waardoor voor het eerst ook beginnende en amateur-mountainbikers aan de KitzAlpBike Marathon kunnen deelnemen.
Datum: 11 april 2011
Rubriek: Reizen

Spectaculaire mountainbike-tocht in Nicaragua

Van 25 november tot en met 3 december 2011 wordt de allereerste Nicaragua Volcano Challenge georganiseerd: een zware mountainbiketocht door westelijk Nicaragua.
Datum: 19 juli 2010
Rubriek: Reizen

Blogtour Oostenrijk 2010

Op uitnodiging van het Persbureau Tirol is mountainbike.nl naar het Tiroler land getogen om aldaar van de sfeer te proeven die de bergen bieden.

 

Een verslag...
Datum: 2 maart 2010
Rubriek: Reizen

Freeride & Downhill fans: Morgins, Zwitserland

Door Fabian:
Graag wil ik jullie allemaal wijzen op de nieuwe trips van dit jaar. Ik organiseer sinds afgelopen zomer Mountainbikevakanties naar Morgins, Zwitserland. Dit kleine dorpje ligt in de 'Portes du Soleil' en is zoals sommigen van jullie misschien al weten is dit een waar mekka voor elke Freerider.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
 FuturumShop TransAtlas Bike


Bikers Forum
Deel je mening en ervaringen met mede bikers. Have fun, let's ride !
 

Nieuws toevoegen
Weet jij iets op bike gebied? Plaats het zelf live, zo zijn je mede bikers in Nederland en Belgie ook meteen op de hoogte ! Je kan het uiteraard ook gewoon mailen.
Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een mountainbike tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het en wij plaatsen het ! Thanx !


RSS

Deze site wordt door een paar enthousiast bikers onderhouden. Wij steken er veel vrije tijd in en zullen alle info zo snel en correct mogelijk online plaatsen. Als jij iets weet of een idee hebt, mail het dan, zo kunnen we de site steeds iets verder uit breiden. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor eventueel foutieve ingezonden informatie etc., maar mocht jij iets tegenkomen, dan horen we het graag! Ook je eigen inbreng, zoals vakantie verslagen zijn van harte welkom.

Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl  All rights reserved by Rogier Mensink and bike mates
Een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.