Ritchey Matrabike

Mountainbike.nl is een site voor de échte
mountainbike fanaat!


Teaminfo | Toertochten nieuws | Bedrijfsinfo | Route nieuws | Marathons | Races DH/4X |

  

MTB GIGANTBike2build

Reviews & Reports:
» [Report] Merida Presscamp 2012
» [How to] Speedwheels
» [Report] UCI World Cup Downhill #6 La Bresse
» [Report] Ischgl: Ups and downs
» [Report] Let's go tubeless
» [Report] Mega Avalanche
Special #6 | Buitenlands nieuws (BETA)
Datum: 16 december 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

Derde Bikers Dag een feit !

Maarliefst 26 bikers -- zover mij bekend is, natellen doen we op de foto's :) -- waren aanwezig bij de derde editie van de Bikers Dag. De temperatuur was redelijk fris, maar zonder regen en met een lekker zonnetje zekers goed weer om te fietsen. Al met al hebben we toch zo'n +50 km afgelegd. Het parcours bestond uit aardig wat leuke klimmetjes/afdalingen/bochten etc, kortom een stuk voor de echte mountainbikeliefhebbers

Er zijn verder geen grote problemen onderweg geweest. Een valpartijtje van Rob2 (rob) en later Bastien (bas). Wat betreft de materiaalpech één lekke band vlak voor finish (café).

Dank aan Ilja (Isil) en Rob (Reling) die het enthousiasme hadden om de Bikers Dag te organiseren. Daarnaast uiteraard Reinier (Castor) voor de foto's (of zoals Evert Jan (araminta) hem noemt: onze hoffotograaf! :) Erwin had voor pas t-shirts van Veltec gezorgd, zodat geïnteresseerden alvast hun maat konden kiezen, erg makkelijk. Kwaliteit ook erg goed van zowel shirts als broeken. Verder uiteraard dank aan iedereen voor de sportiviteit onderling en de leuke opkomst. Vond het zelf ook wederom werelds.

Het is nu middernacht en denk dat ik voorlopig even niet meer wakker wordt :) Zodra de foto's van Reinier binnen zijn, zullen die zsm online geplaatst worden ! Op naar de volgende Bikers Dag ! Lets Ride en tot forums... Rogier


Datum: 3 november 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

DISCBRAKES: Je hebt remmen en remmen..... en disc's en disc's

Door Dr. Paaj: Magura HS33(22-11) is de pionier van hydrolische velgremmen, veel remkracht, makkelijk te doseren en vriendelijk in gebruik. Montage en afstelling hoeft maar een keer te gebeuren, doe het goed (of laat het doen, voor een paar tientjes extra neem je een hoop ergernis weg), door het gebruik zal het aangrijppunt van de remblokken op de remhendel bijgesteld moeten worden. Heel simpel, maar zwaarder dan v-brake’s, makkelijk te doseren en minder handkracht nodig om hetzelfde rendement te krijgen. Deze wordt veelal gebruikt bij Tour, freeride en Trial (vanwege de remwerking)

Prijs: van FL 250,--(aanbieding) tot FL 375,-- spareparts tegen meerprijs
Remkracht: 4-5.0 m/s2
Gewicht: 790 gr/set
Montage: redelijk moeilijk (is zelf te doen met enige ervaring)
Onderhoud: makkelijk (is zelf te doen met enige ervaring)
Merken: Magura
Opmerkingen: Firmtech: Rond en Magura hebben vork en brakes samen gebracht en dit levert een staaltje vakwerk op, prijzen vanaf FL 1050,- (dit hangt af van de vorken)

Disc's Dit is de nieuwste generatie van remmen, overgekomen van motorcross. In eerste instantie was het bedoeld voor DH, omdat disc’s meer remkracht produceren en minder hitte gevoelig zijn. Maar dit had wel als tegenhanger dat ze duur waren (zijn) reparaties zijn (bijna) niet zelf te doen, prijzig in onderhoud en crash gevoelig. Todat er meerdere merken zich in de strijd wierpen. Sachs was een van de eerste voor DH samen met formula.

Lees verder


Datum: 3 november 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

Reinier Meenhorst (Castor) ontwerpt samen met alle bikers op de site het "Mountainbike.nl Tenue"

Há, daar is die dan ! Na veel wijzigingen/toevoegingen en overleggen is hier dan de eerste OFFICIEËLE versie van het "Mountainbike.nl Tenue". De versie is wellicht nog niet 100% definitief, maar krijgt steeds meer vorm.

Als alles mee zit kunnen we er deze zomer al op fieten. Erwin Blezer (alias eBlezer) heeft al een aantal offertes aangevraagd om de kosten in beeld te brengen. Zoals het er nu uit ziet zullen die rond de 90 euro komen (broek en shirt, info onder voorbehoud). Alle vorderingen kan je in het forum volgen en uiteraard ook hier bij het nieuws. Let's ride and keep up the good work.

"Mountainbike.nl Tenue" in het forumDatum: 31 oktober 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

Knoopjes doorhakken:
3e editie "Mountainbike.nl Bikers Dag" te...


Het wordt de hoogste tijd om officieel de 3e "Mountainbike.nl Bikers Dag(en)" vast te gaan stellen. Nijmegen lijkt mij een strak plan, Schoorl ook, Sallandse heuvelrug (Sven) Andere plaatsen?!... Wie kan waar gids zijn. Is er een lijstje of kan die hier gemaakt worden?! Is nu een hoop gekletst en overlegt, time to ride !

Wordt het december of één in "April" en één "Juni/Juli" bijvoorbeeld?! Als er een lijst is kan en gaat de knoop doorgehakt worden. Wordt het ijs verplaatsen, stof, zand of modder?!

Graag ga ik de officieele bikers dagen op de homepage vast zetten. Let er op dat een bikers dag ruim van tevoren vast moet staan (dus niet 2 weekies), het kost ook tijd om de juiste info te verwerken. Meesten (ook ik) plan meestal al 4 weken vooruit.

Let's Ride ! Knoopjes doorhakken ->


Datum: 28 oktober 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

Grotbiken in de Mergelgrotten van Valkenburg

Zondag gebiked in de Mergelgrotten van Zuid-Limburg (bedrijfsuitje). Na de nacht in Maastricht doorgebracht te hebben waren we toch netjes om 11.00 in Valkenburg. Daar zijn we met mountainbikes en quads door de grotten gereden.

Je biked met een groep van zo'n 12 personen, een gids voorop en degene met de beste conditie achterop... Oftewel ik de l*l ;) Op zich soms vervelend, want voor sommige obstakels heb je nu eenmaal vaart nodig, maargoed ik kwam daar niet om te trainen maar voor de fun. Het is even wennen want het is er echt pik donker, uiteraard heb je wel verlichting op je fiets, maar je orrientatie is 0,0. Het is erg belangrijk dat je elkaar in de gaten houdt, want de grotten bestaan uit zo'n 8000 gangen met in totaal 157 kilometer lengte! De verhalen over spelende kinderen en volwassenen die er zijn omgekomen zullen waarschijnlijk niet onbekend zijn (onlangs nog 2 kinderen).

Op een speciaal voor de grot aangepaste mountainbike (geen versnellingen, ook niet nodig overigens, wel licht) leg je een parcours van 8 - 10 kilometer af. Verder uiteraad een helm (neem van mij aan, zo'n rots komt harder aan dan een tak, ik geloofde het, ik ervaarde het en ik wist het!).

Onderweg wordt over de grotten ook een en ander vertelt. Naast educatieve info vertelde onze gids ook het verhaal van een vrijgezellenfeestje. Een aantal kerels hadden tegen de aanstaande bruid gezegd "hier links", want men dacht "die vinden ze toch zo weer" bleek niet geheel op te gaan... Na 24 uur werd de man zwaar in coma aangetroffen (de stenen ontrekken vocht aan je lichaam en zo lang mag je er dus never zijn, vandaar de uitdrukking "uitgemergeld zijn"). Hij heeft 9 maanden moeten revalideren en kon pas na 15 maanden eindelijk trouwen. Oftewel "don't forget your guide", but also take him dahm serious!

Website: www.aspadventure.nl
Reageren op dit bericht


Datum: 17 oktober 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

Mountainbike.nl shirts: Let's ride together !!

Na aanleiding van de discussie over de site promotie en Mountainbike.nl shirts heeft Sven een voorbeeld gemaakt voor de shirts, erg leuk Het is een eerste voorbeeld, dus als je ook ideeën hebt... stuur ze op en ik plaats ze !

De shirts zullen er niet 123 zijn. Eerst moet gekeken wat het kost, welk merk, wat voor oplage en hoeveel bikers er eventueel geïnterreseert zijn (met 25 shirts blijven zitten lijkt mij niks). Uiteraard is het niet de bedoeling om aan de shirts te verdienen, maar om goede kwaliteits shirts zo goedkoop mogelijk te krijgen. Met sponsors kunnen we de prijs verder drukken.

In het voorbeeld van Sven staan al een paar sponsors, maar dat kunnen ook anderen worden, aangezien die alleen voor de site een contract hebben. Indien je dus een sponsor kent?!

Als het dus een beetje mee zit, fietsen we in het voorjaar al op de bikersdagen/toertochten met ons eigen tenue

Vergroot foto en reageren


Datum: 16 oktober 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

Gisteren op de Dealers dag BMP geweest.

Aangezien ik vrijdag maar heel even tijd had ben ik maandag nog even de beurs op geweest. Wat mij als eerste opviel was dat er ook dealers stonden die ik vrijdag niet gezien had. Zo stond bijvoorbeeld Cannondale er met zijn volledig nieuwe collectie (heb ik vrijdag niet gezien?!). Ook zag ik onderdelen en kleding die volgens mij tijdens de beurs (waarschijnlijk wegen jat gevaar) niet aanwezig waren.

Afijn, beetje rond gedobberd en wat mensen gesproken. Waren lui bij die erg aardig waren, oa van Craft, Commencal, Steppenwolf, Santos, Merida en zo nog wat. Ook zaten er super irritante dealers tussen. Dealers waar de arrogantie van af straalde, jammer. Zal die namen maar achterwege laten, maar je gaat meteen anders over een product denken.

De fietsen waar ik zelf erg onder de indruk van was zijn oa die van Commencal [www.commencal.com. Dit merk bestaat inmiddels zo'n drie a vier jaar en is door 15 voormalig Sunn werknemers opgericht. 15 Ras echte bikers die uit alle klassementen komen, downhill/cross country/bmx etc. Ooit zijn ze bij Sunn vertrokken, omdat ze dat te commercieel vonden worden. Als het mooi weer is pakken ze tussen het sleutelen door gewoon even de fietsen en trekken ze er op uit. Commencal Bikes zijn dus geen massaproducten, maar de prijs viel mij stomgenoeg enorm mee. Goede onderdelen en in een rechte lijn doorgevoerd.

Veel bikemerken adverteren met de prijs en dan ook nog met super onderdelen. Das natuurlijk goed... maar, om die onderdelen voor die prijs erop te kunnen zetten...

Compleet artikel en reageren


Datum: 10 oktober 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

Foto's Bikers Dag Geleen live, op naar de volgende !

Mountainbike.nl Bikers Dag 2th edition te Geleen (7 oktober 2001) +55 Kilometer modder verplaatst met 14 enthausiaste bikers !!!

De 2e editie van de "Mountainbike.nl Bikers Dag" werd gekenmerkt door véél modder :) De gehele nacht had het geregend, dit resulteerde in een extra mooi parcours in met name technisch opzicht. Het motto "gezamenlijk modder eten" ging geheel op. Ondanks de afstand en de zwaarte van de tocht waren er toch 14 bikers die het er op durfden te wagen. De weergoden gaven ons de zegen, 20 graden in oktober !

Om 11.30 vertrokken we dan onder leiding van Jaap van Hoof, die de omgeving daar uit zijn duim kent. Dit resulteerde in een enorm mooie (lees gave) tocht. De tocht deed deels zelfs "Downhill" achtig aan. Steile afdalingen, snelle klimmetjes, obstakels, bochtwerk, alles wat een echte ATB tocht moet hebben had het.

Verder lezen en foto's Bikers Dag ->


Datum: 9 oktober 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

Foto's 2e Mountainbike.nl Bikers Dag

Inmiddels heb ik de foto's van Jaap ontvangen. Zijn erg leuk geworden ! Voordat ik ze op het net kan plaatsen moet ik ze nog wel bewerken. Ik hoop ze woensdag live te krijgen, maar dat nog even onder voorbehoud. In ieder geval komen ze deze week op de site !

Datum: 7 oktober 2001
Rubriek: Mountainbike.nl

2e Nationale Mountainbike.nl Bikers Dag 2001 wederom een enorm succes !

Zojuist terug uit Geleen gekomen en enorm genoten! In totaal hebben we meer dan 3 uur gebiked en +55 kilometer afgelegd. Jaap heeft ons een enorm mooi parcours laten fietsen, hulde aan jou Jaap ! Daarnaast was het een super leuke groep en zat het weer natuurlijk enorm mee, 20C in oktober, wat wil je nog meer !! Leuk is dat er nu al reacties in het forum staan :) Kan wel uren door praten, maar eerst maar douchen en wat eten en dan...slapen. FOTO'S op de site volgen uiteraard ! Alvast tot de volgende keer !

The Original Bike-O-Man: Net terug en het noodzakelijke voedsel achter de kiezen. Pols doet nog een beetje zeer van de buiteling vanmiddag. Schitterend! Zoals de hele dag overigens. Mooie route, gezellige groep mensen ( na de tocht niet meer als zodanig herkenbaar vanwege de bagger ) en zelfs schitterend weer!
Kijk uit naar het volgende treffen en hou me aanbevolen. Hopelijk is iedereen weer veilig bij moeders thuis en de foto's gauw te zien op 't net.
Groetsels,
Paul.

Reling: Net trug van de 2e bikersdag en hij was retegaaf! Applausje voor jaap voor de route, eentje voor de weergoden voor het weer (je dacht toch zeker niet dat het slecht weer ging worden :) en eentje voor de rest van de groep, omdat iedereen gezellig was. ik kijk uit naar de volgende tocht.

Forum: Mountainbike.nl Bikers Dagen


| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
 FuturumShop TransAtlas Bike


Bikers Forum
Deel je mening en ervaringen met mede bikers. Have fun, let's ride !
 

Nieuws toevoegen
Weet jij iets op bike gebied? Plaats het zelf live, zo zijn je mede bikers in Nederland en Belgie ook meteen op de hoogte ! Je kan het uiteraard ook gewoon mailen.
Heb jij ook een nieuwsbericht, team of route info?!.. organiseert je club een mountainbike tocht?!
Deel het met je mede bikers. Mail het en wij plaatsen het ! Thanx !


RSS

Deze site wordt door een paar enthousiast bikers onderhouden. Wij steken er veel vrije tijd in en zullen alle info zo snel en correct mogelijk online plaatsen. Als jij iets weet of een idee hebt, mail het dan, zo kunnen we de site steeds iets verder uit breiden. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor eventueel foutieve ingezonden informatie etc., maar mocht jij iets tegenkomen, dan horen we het graag! Ook je eigen inbreng, zoals vakantie verslagen zijn van harte welkom.

Copyright © 2000 - 2018  Mountainbike.nl  All rights reserved by Rogier Mensink and bike mates
Een initiatief van de bikers van eGate Internet Solutions.